Groep 8

Welkom op de website van groep 8. Voor ons is dit het laatste jaar op de Zuidwalschool. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is meester Frank in de klas. Op maandag staat meester Wouter voor de klas. Het wordt een spannend en druk schooljaar. Hieronder al een lijstje van de dingen die ons te wachten staan.

• Het bezoeken van Middelbare scholen
  • Basisschool advies
  • Eindtoets
  • Inschrijven middelbare school
  • Musical
  • Kamp
  • Uitstapjes met de klas
  • Afscheid Zuidwalschool

Voor meer informatie over groep 8 kunnen ouders terecht op: https://19zj00.mijnschoolinfo.nl

Deze website is alleen beschikbaar voor ouders en leerlingen van groep 8 van de Zuidwalschool. Hier treft u meer informatie over huiswerk, adviezen en overige informatie over groep 8.

Groetjes,

Groep 8

Kooklessen – Hof van Wouw

Begin oktober zijn we met de klas op bezoek geweest bij het Hof van Wauw. Dit is een stadstuin vlakbij de Prinsengracht. Hier kregen we eerst een les over biologisch voedsel en wanneer iets biologisch genoemd mag worden in de supermarkt.

Na de les zijn we zelf gaan koken. Per twee- of drietal kregen de leerlingen een recept. Hiervoor moesten eerst de ingrediënten bij elkaar gezocht worden. Dit gebeurde deels in de tuin zelf.

Daarna zijn de kinderen met goede begeleiding aan de slag gegaan en hebben we de heerlijkste gerechten geproefd. Het was een leuke én lekkere les waarin we allemaal iets biologisch hebben gemaakt.

Bezoek middelbare scholen

Op dinsdag 6 en donderdag 8 november zijn we met groep 8 naar verschillende middelbare scholen geweest. De scholen die we hebben bezocht waren het François Vatel, Dalton Den Haag, Maris Belgisch park en Maris Kijkduin. Tijdens deze dagen hebben we een beetje kunnen kijken hoe het er aan toe gaat op een middelbare school.

We hebben verschillende lessen gehad, namelijk; koken, techniek, ict, Engels, geschiedenis en nog veel meer. De kinderen hebben veel gezien en hebben nu zeker een beter idee hoe het er aan toegaat op een middelbare school.