GROEP 6

Welkom op de site van groep 6 2018-2019

Dit is de website pagina van groep 6. Hierop zal te zien zijn wat er zo al in groep 6 gebeurt in het jaar 2018-2019.
De groep zal worden begeleid door de juffen: Prisca Schenk en Monique de Bruin op de vrijdagen. De rest van de week wordt de groep begeleid door meester Rob Küppers.

Om te onthouden: Wij gymen op dinsdag en woensdag in de morgen; Verplicht sportkleding en handdoek.

Het bijhouden van een website voor een groep is er niet gemakkelijker op geworden. Door allerlei privacy redenen hebben wij de toestemming nodig van de betreffende ouders of en wat er gepubliceerd mag worden, als het om uw kinderen gaat. Mocht u echter iets op de site tegenkomen , dat er absoluut niet op mag (wat misschien wel eens zou kunnen gebeuren), laat het ons dan even weten. Wij zullen direct maatregelen nemen en ongewenste publicaties verwijderen.

December 2018

Op donderdagavond  20 december 2018 van 17:00 -19:00 was er een kerstdiner in de klas op school. Alle hapjes en drankjes werden verzorgd door de ouders van de leerlingen van groep 6. Zo was er voor een elck wat wills. Van voorafje tot hoofdgerecht en van hoofdgerecht tot toetje. In ieder geval heeft een ieder lekkere dingen gegeten.

Leerlingen en leerkracht van groep 6 bedanken daarom ook alle ouders, die zo hun best hebben gedaan om van dit diner weer iets moois te kunnen  maken.

Als afsluiting van het diner was er ook “kinder”champagne en hebben wij  het eind van het jaar uitgeluid met een toost op het nieuwe jaar 2019.

Groep 6 wenst iedereen: prettige Kerstdagen en een gelukkig 2019.

Als u geïnteresseerd bent in de losse foto’s dan kunt u ze downloaden door  onderstaande link te kopiëren, in uw adresbalk te plakken en op enter te drukken:

Op woensdag 5 december 2018 vierde groep 6 het jaarlijkse Sinterklaasfeest. ’s Morgens om 08:30 hebben we samen met de benedenbouw de Sint verwelkomd. Hij kwam met de boot aan op de Zuidwal. Wij zijn hem tegemoet gelopen.  Na de verwelkoming zijn we naar de klas gegaan en hebben daar de feestelijkheden voortgezet met het uitpakken van de door de leerlingen zelfgemaakte surprises. Er was hard gewerkt aan de surprises. Iedereen ging tevreden met de gekregen cadeaus naar huis. Een compilatie van het uitpakken van de surprises ziet u hieronder:

November 2018

Op dinsdag 20 november 2018 trotseerde groep 6  de ijzige kou om ’s middags een stadswandeling te maken. Iedereen kreeg een groene cap. We startten de wandeling op de Korte Vijverberg o.l.v. twee gidsen van het Gilde in Den Haag bij het beeld van Haagse Jantje en eindigden 2 uur later bij het beeld van Haagse Harry.  Ondanks de kou werd er door niemand geklaagd en werd het een interessante middag. De gidsen vertelden, wij luisterden en mochten vragen stellen. Bij het beeld van Haagse Harry werd nog een quiz gehouden. De gidsen stelden vragen. Antwoorden deden we met Petje op, Petje af. De laatste die overbleef werd de winnaar.

Voor herhaling vatbaar, maar dan met wat beter weer.