Donderdag 9 april 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 6,

Aankomende week ligt er nieuw werk klaar. Het werk kan op dinsdag 14 april, tussen 08.30 en 15.00 uur worden opgehaald.

In het envelop zit het werk voor de leerlingen, maar ook nog twee andere belangrijke dingen.

1. Het tweede rapport
  2. De inlog brief voor Teams (app waarmee we les gaan geven)

Het kan zijn dat u vragen heeft naar aanleiding van het tweede rapport. Wilt u deze alstublieft opschrijven zodat we het hier over kunnen hebben wanneer de scholen weer beginnen.

U kunt de app Teams downloaden op uw mobiele telefoon, tablet of laptop. In de eerste week ben ik iedere dag tussen 11 uur en 12 uur  online om met de leerlingen te videobellen/ contact te hebben/ vragen te beantwoorden enz. In de brief staat een loginmail van de kinderen en daarbij een wachtwoord.

Ik wacht met smart op de leerlingen om weer eens even met ze te praten en te vragen hoe het met ze gaat.

Hieronder het schema van deze week. Werkplan week 5

Mocht u vragen hebben dan kan u bellen naar school op: 070-3633650.

Groetjes
Juf Carmen

_________________________________________________________________________________________________

Vrijdag 3 april 2020

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 6,

Aankomende week ligt er nieuw werk klaar. Het werk kan op dinsdag 7 april, tussen 08.30 en 15.00 uur worden opgehaald.

Aankomende week maken we weer werk op papier, behalve nieuwsbegrip.

In het paarse mapje zit het volgende:

• Envelop met antwoorden van vorige week + dictees van deze week (ouders voorlezen)
  • Rekenen: les 8, les 9, les 10, les 13 en de oefentoets
  • Rekenschrift
  • Uitlegbladen voor rekenen
  • Spelling: les 5 (dictee), les 6, les 7 (dictee) en les 8
  • Brandaan: les 4
  • Estafette (technisch lezen): les 3 en les 4
  • Taal: les 6, les 7, les 9, les 10 en het woordspel
  • Taalschrift
  • Tekenen: een les van Meester Mees

Rekenen Les 8 uitleg in de volgende link: https://www.youtube.com/watch?v=1La0GNw1XlE

Rekenen Les 6 uitleg in de volgende link (handig voor les 10 en les 13): https://www.youtube.com/watch?v=-aoCOTUyP-k

Taal Les 7 uitleg in de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=5cDSON0JpAo

Taal Les 9 uitleg in de volgende link https://www.youtube.com/watch?v=STmNbnmKHo0

Mocht u vragen hebben dan kan u bellen naar school op: 070-3633650.

Hieronder de link met het schema voor het huiswerk van week 4. U kunt hierop klikken.

weektaak week 4 7 april

Maandag 30 maart 2020

Hier onder de link met het schema voor het huiswerk van week 3. U kunt hierop klikken.

werkplan week 3

vrijdag 27 maart 2020
Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 6,

Afgelopen week heeft u of hebben u en uw kind werk opgehaald op school. Aankomende week ligt er nieuw werk klaar. Het werk kan op dinsdag 31 maart, tussen 08.30 en 15.00 uur worden opgehaald.

In de envelop zit het volgende:
– werkplanner
– uitleg hoe het werk online moet worden gemaakt
– werkbladen in geval van nood (de computer niet werkt)

Ik heb vrijdag 27 maart geprobeerd alle ouders telefonisch te bereiken. Ik heb bij een aantal van u de voicemail ingesproken, aankomende maandag probeer ik deze ouders opnieuw te bellen. Mocht u vragen hebben, op maandag 30 maart ben ik op school aanwezig. U kunt dan bellen naar 070-3633650.

Beste ouder(s)/ verzorger(s) van groep 6,

In verband met de maatregelen rondom het Coronavirus wordt verwacht dat leerlingen thuis aan het werk gaan waar mogelijk. De leerlingen hebben thuis al vaak online het huiswerk gemaakt, dus ik voorzie geen problemen.

De leerlingen van groep 6 kunnen het volgende thuis doen:

thuis.basispoort.nl
Inlognaam: groep6zuidwalschool@gmail.com
wachtwoord: Zuidwal47
Pluspunt oefensoftware: Blok 1 t/m Blok 7 staan open.
Nieuwsbegrip (teksten uit het archief)
Rekentuin (denk aan tafels, delen en klokkijken)
Taalzee (lezen, woordsoorten)

Squla.nl
van 8:00 uur tot 15:30 uur beschikbaar
Inlognaam: voornaam9999 (uitzondering: rayana9999)
wachtwoord: zuidwal

topografie-nederland.nl
Oefenen van de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland

Mochten er toch problemen zijn met inloggen dan kunnen jullie altijd mailen naar c.koreman@obszuidwalschool.nl

Laten we er het beste van maken en hopelijk blijft iedereen in goede gezondheid. Houd de website in de gaten, wij plaatsen hier af en toe nieuwe info.

Ik zie jullie hopelijk snel weer!