Leuk dat je een kijkje neemt op de pagina van groep 5 op de Zuidwalschool!

Wij zijn een gezellige groep die heel hard kan werken en ook van leuke dingen doen houdt!

Op maandag staat juf Kitty voor de klas, op de woensdag tot en met vrijdag juf Sanne en op de dinsdag verdelen we de 28 leerlingen over beide juffen, zodat we allemaal fijn aan de slag kunnen en de hulp krijgen die we op dat moment nodig hebben.

We hebben rekenen, spelling en taal, begrijpend lezen en Blits  en voor de eerste keer geschiedenis en aardrijkskunde. We doen allemaal ons best en werken hard.  Af en toe is er dan ook tijd voor de nodige ontspanning.  Wij hebben daarom de afgelopen tijd deelgenomen aan verschillende activiteiten:

Wij zijn schatten gaan verzamelen in onze eigen wijk, hierbij hebben wij heel veel afval opgehaald. Dit lijkt vies, maar het was eigenlijk heel leuk. We zaten in een soort game en moesten zoveel mogelijk punten (het afval) verzamelen!

Tijdens de Kinderboekenweek hebben wij in de klas wat activiteiten gedaan en natuurlijk het lied ‘Kom erbij’ geleerd. Maar het leukste was ons bezoek aan de bibliotheek waar we veel leerde over de verschillende genres en tijd kregen om in ons favoriete boek te lezen.

We maakten een stadswandeling door Den Haag. Die we zijn begonnen bij Haags Jantje en eindigde bij Haagse Harry. Onze stad zit vol wetenswaardigheden, heel interessant!

Ook hadden wij in de klas een kleine Halloweenparty, dat was griezelen!!

Op woensdagmiddag volgen wij teakwando of pianoles op school, we hebben ook al een heus concert gegeven, zo mooooooooi!

En in de klas vinden we het ook heel fijn om lekker creatief bezig te zijn.