Werk voor groep 3 om thuis te doen tijdens de sluiting van de school i.v.m. het coronavirus.

Allereerst hebben we ervoor gezorgd dat alle leerlingen thuis kunnen inloggen in basispoort. Hier kunnen de kinderen van groep 3 het volgende doen:

• Zoem
  • Leesturbo
  • Pluspunt 3 oefensoftware

Tevens willen we u vragen of u met uw kind dagelijks wil werken met de lessen “Veilig leren lezen”. De instructie wordt op internet gegeven.
De informatie staat in deze link: informatie_thuislessen_ouders_verzorgers
Begin 17-03-2020 met kern 8 dag 9.

Hieronder staat de spellingtoets van kern 8. Leg je blaadje en een potlood klaar en luister naar de toets. Succes!

Welkom in groep 3!

Wij stellen ons eerst even voor.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Jacqueline voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Barbara.
Juf Monique helpt kinderen met leren lezen. Zij maakt hiervoor leuke spelletjes op de computer.
Juf Bea werkt op maandag met leerlingen om ze beter te leren lezen.
U kunt altijd bij ons terecht met vragen, mededelingen en opmerkingen.
Spreek ons gerust aan.
We hebben twee keer in de week gymles. De lessen worden verzorgd door onze gym-meesters, meester Jos en meester Patrick.
We gymmen op dinsdag van 8.30 uur tot 9.15 uur.
We gymmen op vrijdag van 9.30 uur tot 10.30 uur.
De afspraak is dat alle kinderen na de gym gaan douchen.
We gaan er een geweldig en leerzaam jaar van maken met elkaar.

Wij hebben er zin in!

Museumbezoek: Hoe oud is Den Haag?

Vrijdag 6 maart zijn we naar een museum geweest. We hebben gezien dat Den Haag al heel oud is. Er zijn veel oude voorwerpen gevonden, waarvan we er verschillende gezien hebben.

Voorstelling

Maandag 2 maart was er een voorstelling in onze gymzaal.
De voorstelling heette “De vriendelijke draak”. Het was een poppenspel. Het was een spannende voorstelling, maar ook wel grappig.

Carnaval

Woensdag 19 februari hebben we carnaval gevierd. We mochten verkleed naar school komen. We hadden hele leuke verkleedkleren aan. In de gymzaal deden we allerlei leuke spelletjes.

Letterfeest

27 Januari hebben we het letterfeest gevierd.
De hele dag hebben we spelletjes gedaan met letters. We hebben een letterspeurtocht gehouden. Letters uit pannenkoeken gehaald. Een letterklep gemaakt. Letterbingo gespeeld en nog veel meer.
’s Middags mochten de papa’s en mama’s ook komen. We hebben laten horen dat we alle letters kunnen lezen en hebben een letterliedje voor hen gezongen.
We kregen een letterdiploma, letterkoekjes en ook nog (kinder)champagne om te vieren dat we alle letters kennen.

5 December zijn sint en zijn pieten bij ons op school geweest.
Hij kwam met een heftruck. In de gymzaal hebben we voor hem gezongen
en gedanst.
Hij kwam ook nog in onze klas.
We kregen hele mooie cadeautjes.

Rommelpiet

Er was weer een hoop rommel in de school. Piet was er nog en reed op
een kleuterfietsje door de school. We hebben haar gevraagd om niet zoveel
rommel te maken. We hebben alles snel weer opgeruimd.

Nationaal schoolontbijt.

Ook wij hebben meegedaan aan het nationale schoolontbijt.
De juffen hadden de tafels mooi gedekt. We hebben lekker gegeten.