Welkom in groep 3!

Wij stellen ons eerst even voor.
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Jacqueline voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Marjan.
Juf Monique helpt kinderen met leren lezen. Zij maakt hiervoor leuke spelletjes op de computer.
Juf Bea werkt op maandag met leerlingen om ze beter te leren lezen.
U kunt altijd bij ons terecht met vragen, mededelingen en opmerkingen.
Spreek ons gerust aan.
We hebben twee keer in de week gymles. De lessen worden verzorgd door onze gym-meesters, meester Jos en meester Patrick.
We gymmen op dinsdag van 8.30 uur tot 9.15 uur.
We gymmen op vrijdag van 9.30 uur tot 10.30 uur.
De afspraak is dat alle kinderen na de gym gaan douchen.
We gaan er een geweldig en leerzaam jaar van maken met elkaar.

Wij hebben er zin in!

Paasontbijt

Vandaag hadden we een paasontbijt. Er stonden allerlei lekkere dingen op tafel. En natuurlijk ook gekleurde eieren en chocolade eieren. We hebben lekker gesmuld.

Museum Meermanno: 21 maart 2019

Vandaag gingen wij een museum les doen met groep 3. We reden erheen met de bus. Eenmaal daar werden we verdeeld in twee groepen en ging de eerste groep doosjes maken, dat kon een dromendoosje zijn, maar ook een ander soort doosje. We hebben allemaal een erg mooi doosje gemaakt!

De andere groep kreeg eerst een les in het museum, daar zagen heel veel oude boeken, een groot soort poppenhuis bibliotheek met mini boekjes, beelden, schilderijen, mummies van een kindje en een kat en munten. Dit was vroeger het huis van een heel rijke man, een baron,. Hij legde allemaal verzamelingen aan en was vooral dol op boeken. Toen hij stierf, werd zijn huis een museum.

Het was een erg leuke en leerzame ochtend!

Carnaval

19 Februari hebben we carnaval gevierd. We mochten verkleed op school komen. In de gymzaal hebben we lekker gedanst.

Nationale voorleesdagen

Op 23 januari startten de Nationale voorleesdagen. In groep 3 zijn we dol op voorlezen. Donderdagmiddag kwam een moeder ons een leuk boekje voorlezen en kleurden we een kleurplaat daarna, die ze voor ons had meegenomen.

Op vrijdag kwamen er kinderen van groep 7 om ons in groepjes voor te lezen. Ook bij hen maakten we daarna nog iets leuks.

Dinsdag 29 januari zijn we naar de bibliotheek geweest. We kregen een voorstelling over een poes die zijn huis kwijt was.

Letterfeest

14 januari hebben we een letterfeest gehouden. De kinderen kennen nu alle letters en dat moest natuurlijk ook gevierd worden.
We hebben de hele dag letterspelletjes gedaan. ’s Middags mochten de ouders het laatste half uur komen kijken. Ze hebben informatie gekregen en de kinderen kregen een letterdiploma. En natuurlijk werd dit gevierd met feestbubbels!

KERSTDINER GROEP 3 2018

Wat hebben we weer heerlijk gegeten dankzij alle lieve ouders die voor ons zulke lekkere dingen wilden maken!

Wij wensen jullie mooie feestdagen en alvast een heel goed 2019!

Sinterklaas op school

Woensdag 5 december was Sinterklaas bij ons op school. Hij kwam samen met zijn Pieten met de boot. Er kwam rode rook uit de boot. Dat was spannend.
Er was een leuk feest in de gymzaal, waarbij we mochten zingen en op onze zelfgemaakte trommeltjes slaan.
Sint kwam ook nog in de klas en we kregen heel leuke cadeautjes.

Rommelpiet

Donderdag 29 december was de rommelpiet bij ons op school. Wat had ze er weer een troep van gemaakt. Gelukkig kunnen de kinderen van groep 3 erg goed opruimen. Alles was snel weer op zijn plek.
Ze bracht wel leuke cadeautjes mee: Rubberen beestjes met een lampje erin. We hebben er tijdens de pauze leuk mee gespeeld.

Muziekvoorstelling in de gymzaal

Op donderdag 15 november traden de kinderen die op woensdagmiddag muzieklessen gevolgd hadden samen op. Het was geweldig!

Kinderboerderij

Op donderdag 18 oktober hadden we een leuk uitje naar de kinderboerderij, waar we een les Bodemdiertjes gingen volgen. Het was heerlijk weer, dus we boften enorm!

Eerst kregen we een uitleg over de diertjes die we zouden kunnen vinden.
Toen kregen we allemaal een loep potje, waar we de diertjes in konden doen en ze door een vergrootglas goed bekijken.

Daarna maakten we er nog een tekening van, we maakten spinnetjes van klei en bekeken slakken op een glazen plaatje.

Het was een erg leuk en leerzaam uitje!

Kinderboekenweek

Deze week (van 3-10 tot 12-10) is het kinderboekenweek. Het thema is vriendschap. We hebben onszelf getekend en iedereen mocht iets aardigs over ons zeggen. De juf heeft het bij onze tekening geschreven. We worden ook iedere dag voorgelezen.

Gisteren (9 oktober) zijn we naar de bibliotheek geweest. Daar werden we ook voorgelezen. Na het voorlezen mochten we een tekening maken over onze vriendenclub.

Vrijdag gaan we in elkaars klassen de kunstwerkjes die we gemaakt hebben bewonderen.